Newsletter
Email:
image

Young Mediterranean Voices-related-activities

We would like to inform you that the ALF is organising some Young Mediterranean Voices-related-activities in the framework of the Thessaloniki Forum (28 November – 2 December).

Call for Partners “Global Citizenship Summer Camps”

In response to the call on Tarragona Common Action, this is a CALL FOR PARTNERS for the project proposed at the cross cultural conference in Tarragona entitled: “Global Citizenship Summer Camps”. Application Deadline: May 20, 2016 Start Date of Project: January 2017 ...
Full story

Short stories Contest “A Sea of Words"

The 9th edition of the literary competition “A Sea of Words” has just been launched by the European Institute of the Mediterranean (IEMed – ALF Head of Network ...
Full story

DIALOGU është një rrënjë e çdo feje - Referimi i nënkryetarit të KMSH, z. Ali Zaimi gjatë konferencës në Parlamentin Europian

Parlamenti Evropian, konferencë mbi dialogun ndërfetar Nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Ali Zaimi, mori pjesë në konferencën e organizuar nga Parlamenti Evropian me temë “Dialogu ndërfetar si një instrument për zgjidhjen e konflikteve, rasti i Shqipërisë”. Në emër të institucionit nënkryetari Zaimi shprehu vlerësimet për këtë organizim të rëndësishëm mbi dialogun ndërfetar. “Ne jemi të bindur dhe të vetëdijshëm se çdo besim fetar dialogun e ka në rrënjët e tij. Harmonia, bashkëjetesa dhe respekti ekziston në shpirtin e çdo besimi fetar, dhe mendoj se shqiptarët e kanë kuptuar drejt këtë aspekt të fesë dhe ua kanë trashëguar brezave si një vlerë, tashmë të njësuar me vlerat kombëtare”, tha ndër të tjera z. Zaimi. Në konferencën e organizuar nga partitë e djathta në Parlamentin Evropian, z. Zaimi theksoi po ashtu se dialogu kërkon përpjekje dhe vullnet, dhe se Shqipëria me modelin e saj të shkëlqyer të harmonisë, tolerancës dhe dialogut ndërfetar përbën një aspekt shumë pozitiv të vullnetit dhe të kulturës së shoqërisë shqiptare. Sipas nënkryetarit Zaimi, integrimi i Shqipërisë me shumicë myslimane të popullsisë, do të shërbejë si një shembull i mirë për integrimin e myslimanëve që jetojnë në Evropë....
Full story

“Feja dhe politika kanë pasur marrëdhënie inçestuale”

Këndvështrimi i diplomatit, ish-ministrit të Jashtëm dhe shkrimtarit Besnik Mustafaj për marrëdhëniet mes fesë dhe politikës në botë dhe Shqipëri. Momentet historike të ndarjes së fesë nga shteti dhe laicizmi që po trazohet. Momenti i shkëputjes nga politika aktive. Mustafaj: Kuptova që gjatë gjithë kohës, brenda meje egoja e shkrimtarit ka qenë më e fortë, dhe fitoi letërsia. Postuar më: 02 Prill 2016 09:33 Nga Sebi Alla
Full story
Anna Lindh Foundation
Anna Lindh Foundation
Projekti
Projekti Dora-Dores
Alliance of Civillizations
Alliance of Civillizations
MDG Achievement Fund
MDG Achievement Fund
BLOG
Shruaj edhe ti
Log in